Wie wij zijn

Musica Vocalis is een dynamisch Zwols kamerkoor. We werken gedegen, maar zijn niet degelijk. We houden van vuurwerk, maar raken niet uitgeblust. Daarnaast zijn we goed op elkaar ingespeeld en hebben zowel muzikaal als sociaal ‘iets’ met elkaar, dit zorgt voor een extra dimensie. De kracht van Musica Vocalis ligt à capella zingen, maar ook koorwerken met orkest zoals Johannespassion, Matthäuspassion en Hohe Messe zijn hoogtepunten. We bouwen onze concerten op rond thema’s, zij vormen de rode draad voor onze zes tot acht concerten per jaar.

De thuisbasis van het koor is Zwolle: elke vrijdagavond wordt gerepeteerd in één van de zalen van hotel Wientjes. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, vandaar dat we van onze zangers veel inzet en verantwoordelijkheid vragen: thuis alles goed instuderen, zodat in de repetities kan worden geboetseerd en geschaafd.

Repertoire

Het repertoire van Musica Vocalis is zeer breed, We staan open voor alle repertoire van goede kwaliteit uit alle stijlperiodes, van de vroege Middeleeuwen tot werk van hedendaagse componisten.

Op verzoek kunnen ook programma’s worden samengesteld voor bijzondere gebeurtenissen of evenementen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het bestuur of de dirigent.

Raghna Wissink

Raghna Wissink (1988) kwam op zeer jeugdige leeftijd in aanraking met muziek. Ze startte als vierjarige met viool en twee jaar later volgde het zingen. Van 1999 tot 2011 was zij leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. In de jaren die volgden zong Raghna als lid van het Nationaal Jeugdkoor en het professionele Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van o.a. Frans Brüggen, Jaap van Zweden enIván Fischer in de concertgebouwen van Amsterdam, Rotterdam, Berlijn en Parijs. In 2014 richtte zij met vier collega zangeressen het EVA Vocaal Ensemble op, waarmee ze deelneemt aan coachings en masterclasses van onder andere de Kings Singers.

Ze behaalde naast een bachelor muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (2011), een master koordirectie (2015) en de bachelors Klassiek Zang (2015) en Kerkmuziek (2011) bij respectievelijk Klaas Stok en Ludo Claesen, Marjan Kuiper en Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium.

Raghna is werkzaam als dirigent van Musica Vocalis en Anthem te Zwolle en als hoofddocent aan de lesplaats Zutphen van het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Tevens is zij dirigent van de Bachcantates in de Grote Kerk van Blokzijl. In april 2014 voerde ze de Johannes Passion van J.S. Bach uit met Stukoz, Studentenkoor Zwolle en het Carezza Ensemble. Raghna was dirigent van de maandelijkse Evensong in de Burgwalkerk in Kampen en van diverse koren in Hattem en Zwolle. Daarnaast ondersteunt zij verschillende collega’s van kamerkoren en oratoriumverenigingen door het geven van stemvorming of als tijdelijke vervanger en participeert ze graag in projecten als workshops en scratchdagen.  Zo dirigeerde ze het Huygens Vocaal Ensemble te Hattem en voerde ze met Stukoz, Studentenkoor Zwolle, de Johannes Passion van J.S Bach uit.

Fotografie Martien Hovestad