Back to All Events

LAURIDSEN Korenfestival

  • Dominicanenklooster Assendorperstraat Zwolle Nederland (map)

Morten Lauridsen is een bekende Amerikaanse componist. Lauridsen schrijft zijn muziek vaak tijdens zijn verblijf op Waldron Island, een eilandje zonder voorzieningen: geen elektriciteit of stromend water. Maar wel stilte, rust, water en vogels, en zo ontstaat de muziek in z’n hoofd.

Hij schrijft toegankelijke, moderne klassieke en religieuze muziek, en heeft daarvoor vele onderscheidingen en prijzen ontvangen. Lauridsen is een componist met een heel eigen geluid en een rijke harmonie. Hij maakt veel gebruik van akkoorden die verrijkt zijn met veel dicht op elkaar liggende noten. De klanken nemen je daardoor echt mee.  Zes koren uit de regio laten je dat deze avond ervaren in de prachtige ambiance van de Dominicanenkerk.

Lauridsen deelt graag zijn muziek en zijn inspiratie. Daarom komt hij naar het Dominicanenklooster om regionale koren en muzikanten te inspireren. Overdag krijgen de deelnemende koren een masterclass van de meester zelf.  ‘s Avonds wordt de muziek van Lauridsen uitgevoerd tijdens het concert door zes koren, een unieke gebeurtenis!

Warm aanbevolen door Sytse Buwalda (bekend Nederlandse counter-tenor), Els Woldberg (alt Groot Omroepkoor) en Rene Dinklo (provinciaal Dominicaans Nederland)

20.00 uur | Concert in de Dominicanenkerk
€ 15,- Concert |i.c.m. bijwonen Masterclass* € 20,-  
t/m 18 jaar gratis (max. 50 kaarten aan de deur op vertoon van ID) 

*tussen 09.30 – 15.30 uur kunt u de masterclasses met deelnemende koren bijwonen.

In samenwerking met Artez Conservatorium en de koren: Aquinokoor, Musica Vocalis, Zwols Vocaal Ensemble, Overijssels Kamerkoor, Michaelscantorij Zwolle en Kamerkoor Convocaal.

Met steun van:  St. Carolus Borromeus Stichting, Grand Hotel Wientjes, De Graaf Muziek