Back to All Events

Gedachtenisconcert

190243_MUSICA VOCALIS_FACEBOOK_9nov_2.jpg

In het kader van de afsluiting van het kerkelijk jaar zal in de Grote of Mariakerk in Meppel het geliefde stuk Ein deutsches Requiem ten gehore worden gebracht. De originele bezetting bestaat uit een compleet symfonieorkest om de meer dan 200 zangers te kunnen begeleiden.

De basis vormt namelijk een bewerking uit 2010 door Joachim Linckelmann voor een kamermuziekensemble bestaande uit strijkers, blaaskwintet en pauken. Speciaal voor deze uitvoering zijn orgel en harp toegevoegd;instrumenten die in de originele symfoniebezetting ook voorkomen. Koor en solisten zingen de originele partijen.

Musica Vocalis uit Zwolle is een veelzijdig koor met repertoire van de renaissance tot en met de 21ste eeuw, van volksmuziek tot grote klassieke werken en van intiem a capella repertoire tot de bekende oratoria met orkest en solisten. Musica Vocalis houdt van uitdagingen en gaat voor kwaliteit. Het koor staat deze uitvoering onder leiding van gastdirigent Mannes Hofsink. Vaste dirigent is Raghna Wissink.

Earlier Event: June 22
Dido & Aneas
Later Event: November 10
Ein Deutsches Requiem, Brahms