Back to All Events

Ein Deutsches Requiem, Brahms

  • Muziek met een Plus Kerkweg 26 8024 AN Zwolle-Berkum The Netherlands (map)
190243_MUSICA VOCALIS_FACEBOOK_10nov_2.jpg

Sinds de première in 1868 is Brahms’ Ein deutsches Requiem een geliefd muziekstuk. De originele bezetting bestaat uit een compleet symfonieorkest om de meer dan 200 zangers te kunnen begeleiden.

De uitvoering bij Muziek met een Plus is uniek te noemen. De basis vormt namelijk een bewerking uit 2010 door Joachim Linckelmann voor een kamermuziekensemble bestaande uit strijkers, blaaskwintet en pauken. Speciaal voor deze uitvoering zijn orgel en harp toegevoegd; instrumenten die in de originele symfoniebezetting ook voorkomen. Koor en solisten zingen de originele partijen.

Musica Vocalis uit Zwolle is een veelzijdig koor met repertoire van de renaissance tot en met de 21ste eeuw, van volksmuziek tot grote klassieke werken en van intiem a capella repertoire tot de bekende oratoria met orkest en solisten. Musica Vocalis houdt van uitdagingen en gaat voor kwaliteit. Het koor staat deze uitvoering onder leiding van gastdirigent Mannes Hofsink. Vaste dirigent is Raghna Wissink.

De online kaartverkoop voor ons concert op 10 november verloopt via Muziek met een Plus. Via deze button komt u dus op hun website terecht.

Earlier Event: November 9
Gedachtenisconcert
Later Event: December 26
KERSTCONCERT OLV BASILIEK ZWOLLE